Jeansköp

Var på stan igår med syrran och K. Han gick lite själv och vi gick lite själva. Va in på Game och köpte faktiskt Sing it High School Musical. :) Dom köpte ju ett Playstation 2 för inte så länge sen, så då sa vi att då ska vi köpa nåt Sing it eller Singstar. Så nu blev det HSM och nästa gång blir det nåt annat. Vet ivlket jag vill ha, så det blir väl säkert det... Får se om vi provar ikväll, annars kanske i helgen när jag ska vara hos syrran då K ska fara till stan igen. Har provat hos P en gång och det var rätt kul.

Letade lite jeans igår. Var på BikBok och tittade på jeans jag provat förut. Höll inte på att hitta dom då dom flyttat på dom. Men det blev för mycket veck vid knäleden. Men före det satt dom jättebra. Så hade det inte blivit en massa veck vid knäleden hade jag nog köpt dom, för det är den typ av jeans som jag vill ha.
Var på City Girl också. Hade faktiskt nästan glömt bort den affären. Men det är ju dit jag ska gå när jag vill ha jeans, för dom har ju lite "udda" jeans och det är ju det jag vill ha. Och jag hittade ett par jättesnygga jeans som jag köpte. Jag gillar när det är "dom där ska jag ha!". Det är så det ska vara när man köper kläder :)
Skulle ta en bild och lägga in här hade jag tänkt, men hade för lite batteri på kameran..

Scrapbook - nu ska jag äntligen börja

Nu ska jag äntligen börja med min scrapbook. Fick ett scrapbook kit av syrran när vi fyllde år, men jag visste inte vad jag skulle göra om förrän jag varit på Stockholm International Horse Show. Men nu ska jag alltså börja lite. Dock mpste vi få igång skrivaren igen innan jag kan börja på riktigt eftersom jag ju tänkt ha med lite bilder... Och det är lättast om man kan skriva ut dom när man har en digitalkamera....
Men jag ska ju framkalla dom nån gång, men får nog ta lite i taget då det är ver 200 kort som ska framkallas..
Plus att jag har en rulle från gamla kameran nånstans som också ska framkallas... Om jag hittar igen den, och det blir rätt rulle...
Syrran köpte lite papper åt mig, men när jag satte mig i förrgår och skulle börja så blev det itne bra, så idag när vi var en liten sväng på stan köpte jag lite mer papper, enfärgat. Blir bäst i alla fall till första sidan. och så köpte jag en bokstavsmall och en annan mall så nu har jag en del grejer, och mer blir det nog...

Idoler på ICA

Läste i Norran i början av förra veckan, eller om det var slutet av veckan före kanske, att Kevin skulle komma till ICA MAXI söndagen den 28 december. Tänkte att det ska jag gå på, för jag ville se Kevin. Syrran och K ville också med. Under förra veckan nån gång hade dom en annons i Norran om det och då fick man veta att även Robin B och Alice skulle dit. Tyckte det kunde vara kul att se Robin också, då jag gillar han.
Vi var väl där vid 20 över 3 tror jag och då var det väl ett antal där framme vid den lilla scenen, sen blev det bara fler och fler. Väntade ganska länge kändes det som, men sånt där börjar väl aldrig i tid...
Han som pratade innan dom fick sjunga tyckte att vi var den snyggaste publiken, men det får väl alla höra. Det är ju liksom standard på nåt sätt, att man säger sånt där på varje ställe :)
Robin och Alice sjöng en låt var, Robin sjöng Mercy och Alice Unwritten. Sen kom Kevin och sjöng typ halva Gimme, Gimme, och sen såklart With every bit of me.



Killen där som presenterade dom pratade lite med dom innan det blev nästas tur. Robin hade lärt sig det typiskt norrländska "shjo" eller hur man nu ska stava det, det går ju liksom inte. Det är alltid lite roligt när folk som inte kommer från Norrland (och då tänker jag faktiskt på folk här uppe, även om man kanske använder det i Sundsvall också, vad vet jag..) säger "shjo". Robin höll ju såklart med om att vi var den snyggaste publiken, men man kan väl inte göra annat.
Han hade önskat sig ett skivkontrakt och ledighet i julklapp, och ledigt hade han fått i alla fall. Jag hoppas han får skivkontrakt snart, för jag tycker han är bra. Han har väldigt bra röst.
Jag tycker han hade valt en bra låt, inte för att jag gillar Mercy med Duffy, men han gör den bra.
Alice gör ju Unwritten rätt bra också.
Jag tror Robin fick mer applåder och rop än Alice, men mest av alla fick ju självklart Kevin. Men han är ju så bra. Det var lite skillnad på dom. Nu hade ju Robin en ganska lugn låt där man kan stå stilla, men Kevin rörde mest på sig. Men det är kul att dom ändå är så pass entusiastiska för en så pass liten publik. Men det är ju ändå en publik. Nu vet jag inte hur många som var där och såg dom, men det var säkert några 100 skulle jag kunna tänka mig. Och självklart mycket småtjejer, men några lite äldre också, så det var ganska blandat. Och både killar och tjejer,
Norran hade ju så klart skrivit lite om det. Och så ahde dom frågat några varför Kevin var så bra. Nån gång vill jag få den frågan om nån artist. För jag kommer var den enda som säger " han/hon/dom sjunger så jäkla bra" och inte "för han/dom är så snygga". Det är ju faktiskt rösten man i första hand tycker om!

Nu längtar jag till Kevins skiva kommer, och att få gå på konsert och se han. Jag hoppas han blir bokat till Stadsfesten, han skulle dra jättemycket folk och mycket ungdomar. Och han bor ju faktiskt hyfsat nära Skellefteå, än så länge... Men han är ju ny och väldigt aktuell.
Och jag hoppas man får höra mer av Robin också. Jag tror det skulle gå rätt bra för han.

Jul och julkurs

Så har det varit jul igen, och eftersom jag inte har varit så mycket på internet eller vid datorn överhuvudtaget dom senaste dagarna är det snart nyårsafton när jag ju skriver.
Julen var väldigt lugn. Vi skulle fira den 23 eftersom mamma jobbade på julafton. Mormor och morfar skulle komma, men syrran var så pass förkyld så dom ville inte det. Så det blev bara jag, syrran och föräldrarna. Vi sprade julklappsöppningen till julafton och öppnade på förmiddagen.
Jag fick en bok som jag ville ha, Dhjingis Kahn`s hemlighet av Clive Cussler, The Script, den skivan är superbra. Lyssnat ganska mycket på Youtube och upptäckt hur jäkla bra dom är, och skivan är verkligen jättebra. Har lyssnat rätt mycket på den.
Jag fick också ett halsband av syrran, hon tänkte på mig :)




Fick en häst också, av K. En ardenner, eller clydesdale eller vad det nu är. Som tyvärr bara är ca 5 centimeter hög....
Men, som syrran sa, jag ville ju ha en häst... Men gärna en som det faktiskt går göra nåt med.... Även om den är ganska fin... :)


Sen blev det ju som alltid pengar, det kan man aldrig ha för lite av. Jag skulle behöva jättemycket nu... Eller i alla fall bra mycket mer än jag har, även om jag inte är pank...
Blev presentkort på linser också, också bra att få. Och lite andra grejer.

Haft julkurs också. Eller inte jag som haft den, men jag var på kurs i körning. Inte kört på typ ett år så det var bra att få vara med på kurs. Kändes att det var ett tag sen jag körde, så det var ju bra att få köra lite. Var bara jag som anmält mig så det blev typ privatlektioner. Men eftersom det bara var jag var det ju ändå bra att det faktiskt blev.
Hoppas det blir nån mer kurs till våren och att man kan vara med då också.
Första dagen körde vi ut. Och det kan hända ganska mycket när man är ute och kör. Vi körde till Ica Maxi, och på vägen dit mötte vi 3 bilar. Sen när vi kom till Ica Maxi var det en traktor till höger om oss när vi skulle vända, som körde efter oss typ halva vägen, sen där i kurvan vid bostadsområdet kom en bil igen. Men den stannade och det gjorde tydligen traktorn också. Men då, då hade vi en skoter efter oss istället. Men den körde inte efter oss så länge innan den svängde av, men sen hade vi den en liten stund efter oss igen nån minut senare. Som tur var blev inte ponnyerna rädda, men vi viftade väl lite med våra händer både jag och P för att skotern skulle sakta ner.
Så det kan bli riktigt händelesrikt när man är ute en sväng... Det har aldrig hänt så där mycket när vi varit ute förut. Vi har typ mött några gående....

Eragon

Såg Eragon igår på en Canal+ kanal. Ett tag sen jag såg den faktiskt. Jag tycker den är rätt bra, och hoppas det blir film på andra boken snart. Eftersom det nu finns 3 böcker så borde ju dom också bli film tycker jag.
Jag tycker faktiskt inte att Eragon är så fasligt lik Sagan om ringen. Nån tyckte ju att dt var typ Sagan om ringen light. Men SoR var väl typ först, så det är klart det är många fantasyhistorier som på ett eller annat sätt mer eller mindre liknar SoR. Men det är väl inte så konstigt. Många har nog inspirerats av Tolkien. Jag har gjort det, men min(a) berättelse(r) är ändå min egen historia.
Kände att jag faktiskt måste ändra lite på min historia när jag såg Eragon, så jag kan skicka in den igen. Började lite grann i förrgår tror jag det var. Skrev ny prolog. Kan inte ha sparat sist jag skickde, så jag vet inte riktigt vad jag skrev... Lite synd... Annars hade det ju bara varit att lägga till lite grann.... Men jag kommer typ inte ihåg nåt av det...
Ska ändra lite mer i själva historien också. Sen är det bara hoppas att dom vill ha den den här gången. För det finns ju faktiskt 4 delar till. Vore ju inte så kul om jag skrivit allt vara för mig..

Men för att gå tillbaka till Eragon. Så gillar jag den berättelsen. Jag tycker han gjorde det bra eftersom han skrev den som typ 16-åring. Inte alla som skriver så bra när dom är så pass unga.
Men det ändras ju alltid lite när man gör film, och lite stör man sig ju alltid på. För en del saker är det ju ganska stora skillnader på. Men man gör ju sällan boken rakt av så nåt ska ju alltid ändras eller läggas till..
Men jag tycker ändå filmen är bra också. Får se om den visas igen snart.
Skulle egentligen på bibblan idag och låna senaste boken, men jag glömde faktiskt bort det... Får gå dit nån dag och låna boken. För jag har ju läst dom två andra så jag måste ju läsa den också :)

Snart jul

Nu är det snart jul. Och idag har jag handlat dom sista julklapparna. Men någon julkänsla har jag faktiskt fortfarande inte. Känns som att det blir mindre och mindre för varje år som går... Eller så beror det på när snön kommer och hur länge den stannar och allt det där... Eller hur fort månaderna går... Vet inte... Men nån julkänsla har jag inte... Nu har vi ju inte mest julpynt precis, men som vanligt typ.
Får väl se på julafton, om det känns som jul då. Vi ska fira dagen före med mormor och morfar för mamma jobbar eftermiddag på julafton, så då får man öppna lite paket lite tidigare... Har fått en del paket från jobbet, lite nyfiken på vad det är, men det får man se då. inte så att jag dör av nyfikenhet, men det blir ju ändå ganska kul att se vad det faktiskt är i paketen. Och så blir det lite julklappar på julafton också när farfar kommer. Om inte annat blir det väl nåt från han... Men jag öppnar nog inte alla julklappar när mormor och morfar är här... Så har man lite av det roliga kvar när det faktiskt är julafton...

Snart nytt år också... Tiden går så fort nu tycker jag... Eller hr väl gjort dom senaste åren. Har varit nästan 5 år på jobbet nu, om man räknar med praktiken. Och det känns länge, samtidigt som det inte känns som nästan 5 år...
Så tiden går definitivt fortare  för varje år... Kan ju få gå lite saktare ett litet tag i alla fall... Tiden rinner liksom iväg ibland...

Beslutsångest

Hade jag fått se han idag hade jag pratat med han. Om inte annat hade nog M sett till at vi gjort det. Hon sa att hon skulle ringa, och jag skulle skicka...
Jag har skrivit ner det jag vill säga för tredje gången. Och nu när jag ska skicka, vet jag inte om jag vill/kan......... Jag vet att jag behöver det, men det känns så svårt. Även om det är skrivet och jag inte behöver säga det högt.... I don´t know....
Men jag vet ju..... att om jag inte gör det, kommer jag önska att jag hade gjort det, att han visste. Att jag sagt nåt. För annars kommer jag ändå tänka på det, kommer fortsätta, och inte kunna gå vidare och släppa allt. Och det måste jag ju. Även om jag inte vet hur.
Och bara för att jag bestämt mig tidigare, så vet jag inte nu. Liksom, varför ska jag? But I need to. Om jag nån gång ska kunna gå vidare.
Varför ska det alltid vara så svårt....
Jag kommer väl inte ångra mig. Eller om jag inte gör nåt kommer jag väl det... Men jag kommer väl inte ångra att jag sa nåt, igen. Jag vet inte ens om han vet längre. Förmodligen inte...
I need him to know. Även om jag inte har någon chans...... Varför skulle jag det helt plötsligt?
Fast man vet ju inte säger M, och L sa väl det också typ. Hon hade inte märkt nåt, så man var väl kanske inte så uppenbar längre... Men det har ju gått så länge... Men hon förstod varför jag föll för han. But he´s that kind of guy.
Åh jag vet inte....! Men jag vet att jag behöver det...
Jag vill inte...... Jag kan inte....
Alltså är det egentligen ba

Lite mer ordnat

Idag har jag varit och hämtat visitkorten som tydligen varit klara ett tag, men nu har jag dom i alla fall, den nya versionen så att säga...
Passade också på att prata med H om trycken och valde ut lite kläder, så nu har jag två t-shits och två tröjor plus en jacka. Den skulle han beställa efter, så den skulle jag väl få kring mellandagarna. Och tröjorna skulle jag tydligen få hämta på måndag. Så då kan man ju få synas lite mer. Man kan ju ha jackan på stan eller nåt, så ser ju folk en också.
Sen återstår bara schablonen på bilen så syns man ännu mer. Men först måste jag ha en ny bil....
Sen är det ju bara hoppas det är lite folk som ringer också.... Så man får lite mer kunder... Får göra ett ryck igen efter jul och nyår. Mer lappar i brevlådor, annons i Norran och Häst & Ryttare, ut till fler ridkskolor...
Och hoppas att folk ringer.

What the heart wants

What the heart wants, and what the mind says, is two different things.
Typ.
Jag har skrivit ner det jag skulle vilja säga men om det blir så är en annan sak. Som förut när jag bestämt mig så tvekar jag, ska jag verkligen? Jag vet att jag behöver det, om jag nån gång ska kunna släppa behöver han få veta hur mycket jag verkligen känner för han, men jag vet inte om han ändå skulle förstå. Och jag vet inte om det skulle ge mig nåt, eller det vet jag ju egentligen. Det kommer inte göra det. Ändå behöver jag det, om jag nån gång ska kunna gå vidare.
Ena stunden har man bestämt sig och i nästa vet man ingenting längre. Det är ju trots allt ingen film. Han kommer knappast plötsligt bli kär i mig.
Hjärtat säger att jag ska ge det ett sista försök, och att jag behöver göra nåt, och huvudet säger att dt inte löns. Och det gör det säkert inte heller. Varför skulle jag pötsligt ha en chans nu? Bara för att han inte är upptagen..... Men visst, chansen ökar ju, även om den är minimal.
Men bara för att jag känner så mycket för han...
You can`t make someone change his mind. You can´t make someone love you.
Och jag kan inte plötsligt släppa allt. Jag känner för mycket varje gång jag ser han. Även om det inte är ofta... Men oftare än jag trodde...
Jag behöver nog M i alla fall, som säer hur jag ska göra typ. Eller får ihop oss så man får säga det man vill säga. sen får man sitta där och tycka att det är pinsamt eller nåt och ledsen för att han inte känner likadant, och han typ ledsen och obekväm kanske, för att han inte känner likadant och jag fortfarande känner mycket för han...
Äsch jag vet inte... Kanske man skulle lyssna till hjärtat en sista gång, och sen försöka hitta den där jäkla stoppknappen och stänga av. Helt.
Jag vet ju inte förrän han fått veta. Men det är svårt att komma dit. ch jag träffar väl inte M förrän på torsdag. Men jag kanske träffar han på fredag.... Men då blir det väl knappast tillfälle att säga att jag skulle vilja prata med han...

Vet inte....

Va ut igår. Var ett tag sen om man inte räknar branschkvällen, och det gör jag inte. Så det är väl några månader sen.Det var gansa kul. Såg en del från jobbet men pratade bara lite med P.
Såg han, men han såg nog inte mig.
Vet inte hur jag ska göra. Lättast, som alltid är ju att inte göra nåt. Men gör jag inget kommer jag ju fortfarande tänka på allt, och det är ju inte heller bra. I need him to know. And I need to say how I really feel. Vet inte om han vet, men det spelar väl egentligen ingen roll. För jag kommer ju ändå inte få han. Och varför ska man då göra nåt alls? För att jag kanske, för en gångs skull, kanske ska kunna gå vidare. Hur det har gått hittils vet vi ju. Inte alls. Men nån gång ska det väl gå. Kanske.
Men då behöver jag nog få prata med han, eller i alla fall på nåt sätt få han att veta vad jag egentligen känner...
I försökte hjälpa mig lite, men det gick väl inte så bra. Hon tyckte det var svårt. Det svåra, eller det svåraste, är ju att komma till att vi ska prata. Vet inte, det kanske är bättre att prata, än att skriva, men som hon sa så kan det ju vara starkt eller vad man ska säga, känslan kan ju ändå komma fram även om det är skrivet och inte sägs muntligt.
Men jag vet inte... OM jag ska kunna gå vidare nån gång, behöver jag nog få säga allt jag vill säga. Och sen får det bära eller brista. och jag vet att det brister. Men jag kommer ju ändå inte få se han så mycket nu..
Det är ingen film, och det kommer inte bli som jag vill, för så blir det bara i filmer. M sa att man vet ju aldrig. Hon tycker ju att jag sla göra ett försök nu när han är singel igen. Han kommer aldrig se mig som jag ser han, I know that. But I need to... let him know everything. Jag vet bara inte hur jag ska börja eller vad jag ska säga. Hur jag ska säga.  But I need to.
Om jag nån gång ska kunna släppa.
Om han bara visste.......

Orättvist mot Kevin!

Lite sent, men jag har inte hunnit skriva tidigare. Jag är så glad att Kevin vann! Det förtjänade han, för han var faktiskt bäst! Han visade att han klarar alla typer av genrer. Pop, musikal, rock, rap. Han är en naturbegåvning, melodifestival eller inte.
Jag tycker det är väldigt fånigt faktiskt. Visst, han har varit med i Maltas melodifestival tidigare, men det har inget med Idol att göra. Och han är inte (var) arbetande artist, han hade inte skivkontrakt. Och man blir inte artist bara för att man är med i en melodifestival.
Jag tycker det är orättvist mot han, väldigt orättvist faktiskt. Kevin är den som varit bäst i Idols historia. Den som vissat mest bredd. Till skillnad från tex Johan Palm som bara kan rock. Och som inte sjunger bra för fem öre.... Inte i mina öron i alla fall.
Kevin har aldrig hängt löst, han har fått bra kritik, helt enkelt för att han är så bra. Han hade klart den bästa rösten, även om Robin E också sjunger väldigt bra. Men Kevin var bäst, han var mest färdig, och han har också utvecklats lite.
Får man inte vara med i Idol för att man varit med i melodifestivalen, dessutom i ett annat land, ska man inte heller få vara med om man spelar i ett band och kanske har många spelningar på fester och liknande, för då har man ju mer erfarenhet. Och I Fame Factory var det ju faktiskt i alla fall 3 stycken som haft musikkarriärer tidigare, plus 2 låtskrivare. Dom fick vara med ändå och det var inte så mycket tjafs om det vad jag kommer ihåg.
Om tex Måns Zelmerlöv sökt till Idol igen för att göra ett nytt försök med en musikkarriär hade det varit en helt annan sak, eftersom han då haft en karriär redan.
Nej, det blir bara löjligt! Kevin är vinnaren av Idol 2008, och han förtjänar det!

Kevin!

Jag missade första halvan av Idol bara för att jag såg på Lilla sjöjungfrun. När den var slut kom jag plötsligt på att det ju var Idol. Men jag missade inte Kevins första framträdande. Och jag tycker han gjorde You are the voice väldigt bra. Och Living on a prayer. Jag älskar verkligen den låten med Kevin. Han sjunger så jäkla bra när han sjunger med sin rockröst så jag är glad att tittarna röstade mest på den. Jag röstade också en gång för jag ville höra han sjunga den igen :)
Och Every bit of me eller vad den nu hette. ÅH! så bra han gjorde den! Han sjöng med känsla och det gick genom rutan som vanligt. Kommer bli en hit med han! Den av vinnarlåtarna som är bäst faktiskt tycker jag. Att det skulle ta så länge att få en så bra vinnarlåt....
Alice är ju bra, med sin lilla röst. Men sjunga kan hon, och det var ovanligt jämt i finalen nu tycker jag. Men jag är säker på att Kevin vinner även om Alice är bra. Hon gjorde också vinnarlåten väldigt bra, men inte lika bra som Kevin. Jag fick i alla fall inte samma känsla när hon sjöng, men hon gjorde den väldigt bra.
Men Kevin vinner!
Och att han varit med i Maltas melodifestival har inte med det här att göra. Han jobbar inte som artist redan. Ska inte dom som spelar i band och uppträder ofta på skola och fester heller få vara med då? I Fame Factory hade ju både Johan Becker och en tjej, kommer inte ihåg hennes namn, haft sångkarriärer tidigare. Men det hindrade ju inte att dom fick vara med.
Skulle lägga mig tidigare ikväll, men jag måste bara se vem som vinner :) Men jag är säker på att det blir Kevin. Och då aknske jag också får se han live nån gång :)

Julklappstips?

Idag var jag och tittade på en lägenhet igen. Den var rätt liten, men det var bara en etta. Och ahde abra kokvrå. Och ingen ugn, och det är ju ett minus även om jag kanske inte ska använda den så mycket. Vill ändå att det ska finnas ugn. Och så fanns det inte balkong och det måste jag ju ha, men att det itne fanns visste jag ju redan eftersom det stod att det itne fanns. Men jag ställer mig i kö på det mesta. Nån gång ska jag väl hitta en lägenhet jag vill ha, till bra hyra och med balkong.

Efter jobbet var jag på stan nån timme och försökte hitta julklapp till mamma. Jag hörut har ingen aning om vad jag ska köpa. Förut när man frågade ville hon ha snälla barn. Men jag räknas ju inte riktigt till barn längre. Duschcréme och sånt är så tråkigt. Vill inte köpa en bok igen, och vill egentligen inte ge ett halsband heller. Men det är väl det hon vill ha, eller det är det man kommer på att köpa.
Det var nog svårt när hon fyllde år. När vi frågade vad hon ville ha sa hon att hon itne behövde nåt. Vad VILL du ha? sa vi. Inte BEHÖVER utan VILL ha. Men vi kom väl typ itne fram till nåt. Till slut blwv det i alla fall massage igen. Men eftersom hon fick det till födelsedagspresten, och julklapp förra året kan hon ju inte få det igen.... Nåt ska jag väl hitta på....

Ett samtal som aldrig blir av

Pratade lite med M idag. Hon sa att hon skulle prata med han och ahde försökt igår,men det hade inte gått så bra eftersom han liksom satt fast i köket och pratade med andra. Men på torsdag får jag säkert veta nåt.... Hon tycker väl att jag ska försöka för att han är singel typ. Och för att jag fortfarande känner så mycket för han. Samtidigt tycker hon att han är dum som aldrig sett mig på samma sätt, och jag som kan få bättre och inte kommit över han. Samtidigt som hon har tyckt att vi passar tillsammans...
Hon tyckte vi skulle gå och ta en drink eller nåt. Eller fika kanske... Jag vet inte om hon tänkte att vi bara skulle prata, eller om jag skulle säga vad jag känner, men förmodligen bara prata. Men jag skulle förmodligen inte veta vad jag skulle säga. Jag vet inte. Vågar inte fråga, även om jag säkert skulle behöva prata med han. Han vet väl det mesta även om han inte vet allt... Och även om jag säger att jag varit kär i han i 4,7 år, vet exakt datum, vilken dag det var och vilken tid. Det kommer inte ändra nåt. Även om han skulle förstå hur mycket jag tänker på han och tycker om han skulle det inte ändra nåt. Ändå går jag igenom konversationer i huvudet. Saker jag förmdligen aldrig kommer säga för att det är för svårt att börja. Nån gång kanske. Men då kommer det vara för sent igen. En kille som han är inte singel länge. Och en kille som han vill inte ha nån som mig.
Om jag fick tillfälle att säga allt som jag vill säga, hur länge jag varit kär i han, att jag kommer ihåg exakt när det hände,att jag fortfarande är kär i han och känner lika mycket nu... Det skulle inte ändra på nåt. Ändå vill jag säga det, så han vet. Igen.... Och jag inte behöver tänka på det lika mycket, förhoppningsvis, och inte behöver fundera på om han fortfarnade vet. Vilket han borde göra. Det måste ju synas på mig.
Jag undrar vad han skulle säga, men egentligen vet jag ju.
Om jag fick en chans, som jag aldrig kommer få, då skulle jag ju veta. Men jag kommer aldrig få en chans, och jag kan ju inte tvinga han. Men om han kunde tänka på mig, bara lite, som jag tänker på han. Men det kommer han ju aldrig göra.
5 månader är inte så länge. Men jag hoppas jag inte känner lika mycket då, helst inget alls, för han kommer ju aldrig bli min.
Men jag har lagt 4.7 år på han. Och han vet inte ens hur mycket jag egentligen känner för han....

Idag fick jag se han igen. Behöver jag säga att det satte igång tankeverksamheten igen? Ännu mer. Och för att jag pratade med M och fick se han några timmar senare började jag tänka på vad jag skulle säga om man skulle säga vad man fortfarande känner nån gång....
Om jag bara kunde släppa.....
Om han bara kunde bli kär i mig...

Bury my heart at Wounded Knee

Såg just den filmen. Jag är glad för Canal + kanalerna så man får se såna där filmer :) Dom visade Dreamkeeper nån gång också på en Canal + eller Hallmark. Det kanske var Hallmark förresten... Men det var andra delen då och typ sista halvan... Typiskt. Har velat se den filmen länge...
Jag har sett Bury my heart at Wounded Knee nån gång förut, men det var nog bara slutet, för det var typ i slutet jag kände igen några saker.
Jag gilalr såna här filmer, det är ju om indianer. Men jag blir så arg! Och ledsen. Jag förstår verkligen inte! HUr nån kan säga att dom har rätt att ta allt ifrån dig. Du måste byta namn, du måste ändra hela ditt sätt att leva, klippa håret, får itne prata ditt eget språk. Can someone please tell me how you can justify that? I really don`t get it. Och det kommer jag aldrig göra.
Allt sånt där hände ju för flera flera år sen. Men nog måste det ha kunnat göras på nåt annat sätt. I filmen var det lite eftertexter om personer som var med i filmen. Och det var lite om domstol också. Nån domare hade sagt att det där var det värsta, eller bland det värsta, kommer inte ihåg, i USAs historia, men ändrade inget domslut eller hur det nu var. JAg kommer inte alls ihåg.
Och på ett sätt förstår jag att indianerna inte vill ha alla miljoner dom skulle få för Black Hills. Pengarna ger dom ju inte marken tillbaka.
Tänk om dom fått välja själva. Jag förstår ju att dom ändå inte hade kunnat leva nu som dom hade gjort då. Men tänk så mycket smidigare det hade blivit, måste ha blivit, om dom fått välja själva när och hur mycket, dom vill ändra sitt sätt att leva så det passar det vita samhället. Istället för att tvinga dom och ta bort allt som är dom.
I´ll never understand.

Can´t move on

Om jag kunde stänga av, hitta den där jäkla stoppknappen som måste finnas nånstans. Då skulle jag nog ha tryckt. För  4 år sen och 7 månader sen. Direkt! Jag hade nog inte ens funderat på det så mycket, jag hade bara tryckt. Speciellt om jag vetat att det skulle bli så här. Jag hade nog inte orkat. Eller jag är ju här. Men om jag egentligen orkar vet jag inte... Jag låser mig ju. Varför låser man sig. Vad finns det för logik i att bli så fast för nån man aldrig kommer få?
Berättade för M vad han sagt till mig dom senaste gångerna jag träffat han. Jag vet att det inte betyder nåt, varför skulle det göra det? Just because he´s single... Näe.... Men hon trodde inte han skulle säga bara för att. Att han kanske fått lite intresse för mig. Men då ska det väl inte vara så jäkla svårt att ta reda på om jag fortfarande är intresserad? Han har ju vetat i flera år att jag är intresserad av han. Och han vet säkert, borde veta, att jag fortfarande är det. But there is nothing I can do.
Om han kunde läsa mina tankar... Nä, inte ens om han förstod hur mycket jag faktiskt känner för han... Det skulle inte ändra på nåt.
Why is it so hard to let go?

How can I move on when I`m still in love with you?

Jag tänker alldeles för mycket. Borde inte, ska inte, kan inte, får inte. Men ändå gör man det. För att jag har så jäkla svårt att släppa.
Why is it so hard to let go?
Jag fattar inte ens varför jag föll så mycket.. Och så förbannat fort. He´s never gonna see me like that, the way I see him. Even if I wanted to talk to him, there`s nothing to say.

One day you wake up and find that you´re missing me.

Som om det skulle hända..

Åkt av vägen

Var till en kund igen idag. Var dimmigt på ditvägen och inte allt för roligt att köra, men jag tog mig dit i alla fall. Blev lite sene ftersom jag glömde min börs och för dimman. Sen var det lite rymningar, en häst lämnade gården, men gick bara över till grannen, och den andra sprängde hagen men rusade in i en annan så han var väl relativt lättfångad.

På vägen hem åkte jag av vägen. Och det var inte där jag i så fall trodde att det skulle hända. Nej, det var på Skelleftehamnsleden. Vet itne riktigt vad som hände. Måste ha kommit lite för långt ut och kommit åt nån hal fläck för plötsligt åker bilen ut mot mitten av vägen, sen svänger jag tillbaka och bilen åker tvärt mot kanten sen ut mot mitten lite igen och sen i diket. Tur att det var mycket snö, för det stoppade ju bilen. Har det inte varit snö hade jag väl i och för sig kanske inte kört av vägen, men hade det inte varit för snön hade jag förmodligen åkt in i ett träd. Och då ahde det blivit mycket värre. Jag skadade mig inte nu, och det hände inget med bilen heller. Det kom en karl och en kvinna och undrade hur det var med mig och han ringde efter bärgning. Det var bra för jag vet inte ens numret dit, men nu har både mamma och pappa lagt in det i sina mobiler. Han som kom och drog upp bilen var trevlig och undrade hur det hade gått för mig. Mamma och pappa kom också eftersom jag ringde och sa att jag åkt av vägen. Just innan bärgningen kom kom det en bil som stannade framför mig och det var nån som gick ut men satte sig i bilen igen när den såg att bärgnin just kom. Men det är ju bra att folk stannar i alla fall.

En liten artikel

Mailade en på Norran förra veckan och igår ringde en karl som ville skriva lite om mig. Så idag har jag varit hos M och lånat hennes häst för att ta lite bilder. För jag har ju tyvärr ingen egen häst.. Hade ju varit perfekt annars... Tur att man aar vänner med häst....
Han skrev ner lite saker om mig, typ bakgrund, hur jag kommit fram till att jag ville hålla på med det här. Blev inte så mycket om massagen, men han skulle maila till mig så jag skulle få titta på det och se om jag ville lägga till nåt, så man får väl kanske göra det då istället... Blir intressant att se vad han skriver, för han skrev ju bara stödord när vi pratade.
Men nu får man lite mer reklam i alla fall. Och det är ju bra. Kanske fler hör av sig. Men det är ju fortfarande lappar i brevlådor. Och så ska jag försöka sätta in nån annons i nån tidning. Men det kommer ju kosta...

Händelserik bussresa

I söndags blev det lite shopping. Det blev det ju i och för sig i fredags också. Det enda jag köpt är en julklapp.... Hur kan man vara i Stockholm och inte shoppa?! Det går ju inte! Men tydligen gör det ju det. Hittade inget jag ville ha när det gäller kläder, fast jag var in på Surprise där jag alltid brukar hitta nåt. Eller jag hittade en fin klänning, som kanske inte satt perfekt, men det gör det ju aldrig, men som passade. Men den var för dyr så det blev inget köp... Sen var det nåt man skulle ha när man ska vara lite finare typ, och när behöver jag finkläder.? Typ aldrig..

P åkte lite tidigare än vi gjorde men vi stannade kvar på Centralen. Gav inte så mycket att gå nånstans när vi skulle vara typ 2.5 timmar senare.
Ännu värre att åka buss den här gången. Sov typ ingenting. Stannade en gång när vi nyss stannat, var vi nu var, Tönnebro kanske. Men vet inte riktigt varför. Sen råkade busschauffören köra på en bil för han låg för nära och det var för halt och bilen framför bromsade. Så då stod vi där i typ en timme och väntade på polis och ambulans. Alla i bussen ahde i alla fall klarat sig men jag vet inte hur det gick för dom i bilen, men jag tror inte det var så allvarligt. Så vi blev ju lite försenade... Men jag hade redan bestämt mig för att inte vara med på kursen på måndagmorron, för det skulle jag inte orka. Så för det gjorde det ju inget. Men åker man buss vill man hem, det tar nog lång tid ändå....
Men hem kom vi i alla fall. Och när jag la mig i sängen och skulle sova tänkte jag ett spontat "säng!" och somnade väl typ på en gång. Steg upp vid 1-tiden. Kan säga att det var väldigt skönt att sova, i en säng!

Stockholm International Horse Show

Blev lite stressigt när vi hämtade P vid Globen i fredags, men alla skulle ju fara typ samtidigt och vi åkte med sista tåget. Eller det skulle tydligen komma ett 20 min senare, men det visste vi ju inte då. Men det vore ju konstigt om dom inte sätter in extra tåg en sån där gång. Det är ju x antal tusen som ska hem därifrån...
När vi kom till vandrarhemmet var det bara att gå och lägga sig eftersom vi skulle upp vid 7 nästa dag för at spendera hela dagen i Globen. Andra dagen för P så hon fick ju se vissa nummer igen, så en del saker hade hon vl sett typ 4 gånger... Men även om det blev lite repris var hon nog lika glad för det :)

Det var inte så farligt trångt på t-banetåget, men alla ser ju inte första showen. Det var ganska tomt men hade tydligen varit kring 4000 som sett den. Det var dressyr på förmiddagen och det är väl alla i och för sig inte intresserade av. Det är ju mer folk som ser på eftermiddagen och kvällen, men då är det ju mer show och fart och fläkt.

Det var westerntema den här gången. Nån ridskola eller nåt hade satt ihop ett litet nummer om en indiantjej som blev biten av en orm. Det var ganska roligt. Och så var det en vagn som delade sig. Det såg först ut som en vagn som drogs av två hästar. Dom körde mot en totempåle och där delades den. Hann inte med att ta kort första gången, men det var med på kvällen också.
Det var ett gäng westerntjejer där också som visade lite trick på hästryggen. Var riktigt roligt att se, men nog inget jag vill prova själv... Eller i alla fall inte i det där tempot, men det är ju fart man behöver...

Det var hoppning, 1.40 och 1.50- Höjder jag inte vill proba på. Absolut inte nu. Har hoppat 1.10 nån enstaka gång. Känns nog högt för tillfället... Annars ska jag en jäkla bra hopphäst emd lagom fart och som inte sticker vare sig före eller efter hindret.. Men det är kul att se på. När Withaker (sp?) x 2 hoppade var det måånga kort som togs. Speciellt när dom skulle hoppa ett hinder. Tur att inte hästarna bryr sig om det. Annars skulle det kunna gå riktigt illa...

Det var också körning, som det av nån anledning inte var förra året. Maratonkörning är alltid kul att se. Hejade på Fredrik eftersom P varit hos han och jobbat och eftersom hon hejade på han :) Det gick ganska bra, blev 3a tror jag. Sen körde han och Tomas sexspann i mörker, med lampor på hästarna. Alltid så fint.

Köpte faktiskt lite saker på mässan den här gången. Som jag inte behöver än, men förhoppningsvis SNART. Köpte ett schabrak och benlindor. Tänkte jag skulle passa på och börja köpa lite saker till häst som jag förhoppningsvis har snart. Som P sa blir det ju så dyrt om man ska köpa allt sen när man köper hästen.

Jag är ingen tävlingsmänniska, och är inte känd och har inte värsta toppenhästen som kan allt det jag vill göra. Kom fram till att jag behöver typ 3 hästar. En till trav, en till engelsk ridning, och en jag kan rida western med... Hade varit roligt att prova på i alla fall. Blev ju lite sugen under utbildningen och man blir det ju ibland när man ser på det också.. :) E, kan du ge mig distanslektioner?
Mene ftersom jag inte är/har nåt av det där, så kommer jag aldrig vara med i Stockholm International Horse Show, även om jag skulle vilja. Och eftersom jag inte bor där och rider där så är möjligheterna minimala...

Är förresten glad att jag köpte en digitalkamera innan vi åkte. Tog typ 325 kort eller nåt. Kanske inte ska framkalla alla men...
Är bra ljud också när man filmar, så jag ska nog få ihop nåt jag kan lägga på youtube. Och sen kommer väl alla såga min sång....