Hur kan man känna igen sånt man inte sett?

Det har hänt ett antal, gånger och det komemr säkert hända flera gånger till.
Ibland kommer man ju på att man faktiskt sett filmen förut, det har hänt ett flertal gånger. Men när man vet att man inte sett filmen förut, hur kan man då känna igen nånting i filmen och vet att man sett det förut? Och det är ju inte bara, jag känner nog igen det här. För en del filmer liknar ju faktiskt varandra. Utan det är mer att veta att man sett det förut. även om det nu är så att man vet att man itne sett filmen förut.
Som Avatar till exempel. Jag och syrran skulle se den på bio men det blev aldrig av. Sen köpte hon och sambon den och vi skulle se den, men det blev så att jag såg den med en kompis istället när jag hälsade på henne.
Som när Jake Sully första gången fick sin Avatar-kropp och lämnade stället, var ju i och för sig inte särskilt oväntat, men jag förstod att det skulle hända och jag kände igen när han sprang därifrån- Jag kände också igen slutet. När när den där striden är slut och Jake ligger i, ja vad man nu ska kalla det, barack? och har vaknat och öppnat luckan och fallit ner på golvet för att luften är slut. Och Neytiri springer dit. "Jake? My Jake?" Och när hon ger honom syrgasen och lägger handen på hans kind och han gjorde väl samma med henne, och dom sa "I see you".
Jag har inte sett filmen förut. Det där finsn inte med i nån anna film jag ahr sett, men jag vet att jag har sett det. På nåt sätt har jag sett det förut. Och vad jag vet är det inte med i trailern, som jag ändå knappt sett.
Jag tror att jag känner igen några saker från Prince of Persia som jag såg igår. och det är ju första gången jag ser den. Visst visste man ju att vissa saker var med i trailern, men om jag känner igen nåt som inte är med i trailern då?
Har ju som sagt varit andra filmer också,när man kännt igen nåt fast man vet att man aldrig har sett filmen förut.
Hur kan man känna igen nåt man inte sett förut, ha en stark känsla av att man sett det redan nån gång, när man egentligen inte har det.
Nån som har en bra förklaring?

Prince of Persia

Igår var jag L och I och såg Prince of Persia. Jag tyckte den verkade vara riktigt bra från trailern och detn var riktigt bra. Kommer se den igen sen när den kommer på DVD. L har tänkt köpa den, så den lär väl ses några gånger.
Jag tycker dom har gjort filmen väldigt bra, och jag gillar specialeffekterna. När tiden vrids tillbaka tycker jag var väldigt snyggt gjort.
Akrobatiken eller vad man ska kalla det, tycker jag var imponerande. Springa från hustak till hustak, hoppa från tak och svinga sig in genom ett fönster. Kan ju säga att jag då inte skulle vilja prova. Visst ser det häftigt ut, men jag låter nog helst bli.
Jag tycker Jake Gyllenhaal var väldigt bra som Dastan. Jag har inte sett så mycket med Jake, men jag tycker det var roligt att se han som tuff och självsäker. Han var häftig. Och han såg riktigt bra ut med långt, hår och skägg och kläderna. Det passade honom.
Hon som spelade Tamina, Gemma Arteron, var också väldigt bra och jag gillade hennes roll. Tycker om hennes sätt, självsäker, vet vad hon vill och klarar sig själv.
Filmen var ganska rolig också på sina ställen, tex när Tamina sa nåt till Dastan, som jag ju inte kommer ihåg, men han inte visste vad han skulle säga, när dom var i Valley of Slaves eller vad det nu hette.
Jag blundade faktiskt två gånger, och då var det ormar inlandade. Inte för att jag inte kan se på ormar, men tycker inte det är så roligt när dom ska anfalla och man får se gapet....
Gemma Arterton är tydligen 3 år yngre än mig, men ser äldre ut. Och Toby Kebbell som spelar Garsiv är ett år äldre, men ser några år äldre ut. Men å andra sidan ser jag ju ut som 18-20 och inte 27...

Jag skulle också vilja få vara med i en sån här film, men det skulle jag aldrig få. Dels är jag knappast snygg nog, sen finns det väl inte så många såna roller för kvinnor, förutom Lara Croft, men jag är inte direkt någon Angelina Jolie. Men det hade varit en rolig utmaning. Sen kanske det hade varit lite roligt med en sån roll, då man inte ser ut att vara en sån person, och det kanske hade varit lite av det roliga med filmen. men det kunde ju bli dåligt också, eftersom jag förmodligen ser alldeles för snäll ut.

Jag har låtit bli att tänka så mycket på filmen, även om jag ju tänkt en del på den. Tänker jag för mycket så kommer jag abra komma på saker som jag känner igen, och jag tror att jag kan känna igen några småsaker. Som i slutet när Dastan kastat Nizam över den lilla muren från trappan eller vad det nu var.

Hur man kan känna igen saker man inte har sett förstår jag inte, men det händer ju faktiskt ganska ofta....


"Matte hjälp"

Idag när Troy fick leka med godis så rullade han in den mellan stegen och väggen. Och kommer springade till mig för att säga att han behöver hjälp att ta fram den. Han är så söt när han gör så :)
När han har den bollen och man hör att han kommer springande elle när han kommer utan den och tittar på en vet man att han har rullat den under soffan eller nåt. Men söt är han :)

Varit i mitt knä idag också HAn är en riktig knähund... Får se huer länge det håller i sig.

Satt vid datorn ganska länge idag och han låg under databordet eller bredvid mig och sov/vilade. Bara för att vara där jag är.

Var ute på förmiddagen för att kapa buskar och då fick han vaa ute emd mig och mamma. Utan såg var det ju inte tvärlätt direkt. Men senare kom K med sågen som G lovat att han skulle tidigare i veckan. Så nu är buskarna kapade. Och när Troy var utom synhåll och man visslade så kom han springande på en gång. Han har blivit riktigt duktig. Men han blir ju lite för uppspelt ibland. Och så måste han lära sig att man inte kan gå över till grannen bara för att man är på baksidan... Men det kommer väl nä han blir äldre...

Man blir trött av agility

Även om man bara tittar på :) I alla fall om man bara är 7 månader gammal.
Var till Bergsbyn i lördags en timme ungefär och tittade på agilitytävlingarna där. Det blev många intryck för Troy. Åka bil, se en massa hundar som han inte fick hälsa på, människor, konstiga saker som skule hoppas över, gå på och springa igenom. Inte för att jag tror att han tittade så mycket egentligen, det var väl mest på hundarna.
Efter en halvtimme hade mamma tänkt att vi skulle fara, men jag villse stanna så hon for själv till mormor och morfar och skulle ringa sen. Men efter en halvtimme till ringde jag till mamma för då var Troy less.
Och sen tror jag han sov typ hela dagen. Söndag var han trött, och igår sov han väl också mest hela dagen. JAg var hos frissan på morgonen och mamma var snäll och gick morgonpromenaden, emn hon fick släpa han runt Juniplan. Och sen sov han mest. Jag gick nån väldigt kort vända med han också sen.
Det tar på en liten valp att se nya saker :)

Och han är fortfarande knähund :) Syrran tog några gulliga bilder igår som jag tror jag ska lägga in här på bloggen. En knähund behöver inte vara liten :)

Spanien!

I torsdags ringde J och sa att jag ska få följa med till Spanien i augusti. Och jag är den enda extrajpbbaren som får följa med. Egentligen var det ju bara dom fastanställda som skulle få åka, men jag får följa med som tack för att jag har jobabt så pass mycket och alltid ställer upp. Och jag har ju faktiskt varit där i snart 6 år, även om jag hade praktik först...
Ska bli jätteroligt. Har ju bara varit till Norge och Finland förut. Så det blir spännande. Spanien är ett av dom ställen jag skulle vilja fara till. Ska bli intressant att se hur brun man hinner bli på en knapp vecka :) Ska ju jobba hela sommaren så jag lär inte kunna sola så mycket. Men jag har ju lätt för att bli brun jag borde bli ganska brun i Spanien :)
Nu ska jag bara ordna ett pass.