Men of honour - eller men of jerks?

Såg Men of honour för några dagar sen. Såna där filmer gör mig så irriterad. Men det är ju bra att dom görs och att man får se dom. Men.. men of honour? Det är likadant i en del andra filmer." Vi är vita, vi är bäst, ni är, vad det nu är för nåt, ni är lägre stående och knappt en människa." HALLÅ!! "Du är en simpel svart människa som råkar vara nåt så simpelt som kock. Det är klart du inte kan vara i det marina. Hur kan du ens komma på tanken."
Och indianerna... Dom var minsann vildar och förstod ingenting. Måste klippa sitt hår kort så dom såg ut som dom högre stående varelserna, den vita människan. Fick inte tala sina egna språk ( bara några få procent som kan sina modersmål på grund av det förmodligen), måste ge upp sina seder och traditioner, för att dom skulle modernasierar, och bli "vita". Dessutom användes dom i krig, eftersom det är väldigt svårt att försöka lista ut ord på deras språk. Kunde man inte komma på nåt kodspråk eller nåt istället?
Det är ju samms sak ibland med tex indier och latinamerikaner. "Det här förstår du dig aldrig på och det löns inte ens att du försöker för du kommer ändå aldrig bli nåt."
Självklart finns det ju dom som lyckats väldigt bra, även förut, och det tycker jag är bra. Men fortfarande trycks ju folk ner, bara för att dom inte är vita (?). Är vi verkigen så jäkla bra, att vi står över många andra folkslag? Skulle inte tro det...! Har man verkligen så mycket heder när man trycker ner andra människor?
Så, men of honour - eller men of jerks?