Ensam

"I don't wanna be lonely no more....... I don't wanna be lonely anymore"
Är less på att vara ensam, att lägga sig ensam när man ska sova. Helt enkelt less på att vara singel. Och nu har syrran hittat nån och det gör det ju inte bättre. Är jätteglad för hennes skull. Men jag då..? Nu är två vänner förlovade, en har barn, syrran har fått pojkvän.. Nästan bara jag kvar nu. Och jag är så less på att inte hitta nån, eller snarare inte hitta nån som hittar mig. Ska det verkligen vara så jäkla svårt??
Och att man ska fastna så totalt för nån man inte kan få... Har gjort det förut, men aldrig så mycket som nu,. Varför ska det vara så svårt att gå vidare? Jag vet ju att jag inte får nåt för att jag fortfarande har känslor för han. It's never gonna happen. Och ändå kan jag inte släppa helt. Lite har det släppt igen, mycket för att jag inte sett han på ett tag.  Men så fick jag ju se han för några dagar sen, och så kanske idag.. Jag vill se han, men ändå inte eftersom jag vet hur det blir.
I want someone... Har öppnat mig lite mer och "försöker" om man kan säga så, hitta nån annan att spana på och så, men tänker jag på att ha nån tänker jag ändå på han..

"I don't wanna be lonely no more..... I don't wanna be lonely anymore"

Blir det aldrig min tur??

Get out

Var och red igen idag. Det där vid vägen in till skogen var lite hemskt idag också, men det gick bättre ändå den här gången. Och bra att rida själv gick det också. Men det blir kul sen när man kan rida med M, och vara lite på ridbanan. Är ju så van det så det känns ju nästan lättast, när man ska göra nåt, då man har hörn att utgå från. Nu blir det ganska mycket att rida på "skogsvägarna" och lite fram och tillbaka och volter på ängen eller vad man ska kalla det. Sen kan det ju vara kul att rida nån annanstans, men det får vi ta med M, för jag vet ju som inte var man kan fara. Hon sa det nån gång när jag pratade med henne i telefon, men det kommer jag inte ihåg.
Igår när jag ridit kände jag att jag hade fått ett skvasår. Det kändes lite redan när jag satte på mig ridskorna så det var bara väntat. Har fått en liten kant på den ena skon, så den skaver lite. Hade en liten skinnbit som jag drog lös, den satt ändå inte så mycket. Och så satte jag på ett skavsårsplåster. På kvällen såg jag att jag ahde fått en vattenblåsa, som är ännu större idag....

Och när jag får hem.. Ja då körde jag förbi en viss person vid några trafikljus. Blev det där pirret man får när man ser nån man gillar. Fast han såg ju knappst mig. han såg väl mot trafikljusen eftersom det var rött. Inte säkert han sett att det var jag ändå. Ville ju se han, men jag vill det ändå inte. För då börjar jag ju bara tänka på han igen. Jag vill se han bara för att se han, och hoppas man får se han om vi kan gå ut nästa helg. Annars har man ju alltid oktober... Om man kan gå ut då... Annars får man väl vänta till december nån gång eller nåt. Vill ut, men inte bara jag och syrran jämt. Hoppas M2 kan nästa helg, så kanske man får se han om man har tur... Det blir ju "rätt" åldersgräns i alla fall... Men sån tur ska jag väl inte ha. Och det är nog lika bra... Känns som jag glömt lite igen. Tänker inte på han lika mycket, men....

Ska jag aldrig få glömma helt?

Get out!

en liten ridtur

första ridlektionen för hösten i onsdags. nu har jag ju faktiskt "fuskat" och ridit hela två gånger i sommar, men det kändes ändå lite. dom gånger jag ridit i sommar har det ju inte varit särskilt avancerat. men när jag ridit cherie en liten stund kändes det faktiskt lite i magen dagen efter :) och i onsdags fick man äntligen inviga dom nya ridkläderna på riktigt :)

hade första riktiga mattelektionen igår. än kan man ju inte säga hur det kommer gå, det är det alldeles för tidigt för, men jag hoppas det går bra den här gången.
hade med mig miniräknaren i onsdags och tänkte använda den på kemin, men si det gick int. den slogs inte på så jag fick fara och köpa nya batterier. och behöver man instruktionsboken för att veta hur man får skärmen ljusare, då har man en för avancerad miniräknare!

red pp igår också. syrran följde med och så tog hon några kort. tänkte lägga in på datorn hos syrran, men glömde ta med mig den där sladden. men digitalkameran och laddaren tog jag med!
pp är faktiskt ganska mysig att rida. lätt att ta tillbaka, och lugn att rida. även om man rider ensam, så jag kanske vågar mig ut helt själv idag:) men det där som låg vid den lilla vägen in i skogen, det var lite farligt... :)

Scared

Läste i en Illustrerad Vetenskap för några veckor sen. Det var tema om människan typ. Utveckling, hur det skulle kunna bli eller nåt sånt m.m  Men jag läste inte så mycket. För jag fick den där hemska känslan.
Idag på kemin fick jag det också. Kom in på solen och planter och att solen ska suga in planterna och bla bla bla...
Jag vill inte lyssna, jag vill inte läsa, jag vill inte höra.
Om det är nåt jag är rädd för, så är det döden. Och då menar jag livrädd. Och det har jag varit ända sen jag var liten. När jag var mindre och vi hade besök tänkte jag alltid på döden när dom som besökte for hem. Jag hade ett tag svårt att sova för jag tänkte alltid på döden när jag skulle sova. Visst har det blivit bättre och jag tänker inte lika mycket på det, men ibland kommer ju ändå tankarna upp.  Tänk om man skulle somna, och sen inte vakna igen? Vad händer egentligen när man dör? Försvinner man bara? Och att allt ska försvinna en dag, även om jag inte finns kvar då.... Usch! Jag vill inte tänka på det. Men ändå gör jag det ibland.
Tur att man kan tänka på annat ibland, så man bara tänker på det nån gång så där, och inte hela tiden. Det skulle ju förstöra så mycket.
Men min allra största rädsla kommer alltid vara att dö.

What's left?

Såg sista avsnittet av Into the west i lördags. Jag gillar såna där serier och filmer, men ser alldeles för lite för mitt tycke. Finns så mycket man inte sett och skulle vilja se.
Men nästan alltid när jag ser sånt där tänker jag samma sak. Hur mycket som egentligen tagits ifrån dom. Vi drev bort dom, slog ihop dom, tvingade dom att lega ett helt annat liv än dom var van vid,
tog bort seder och traditioner, förbjöd deras språk..... Ungefär 1% av ursprungsbefolkningen kan sitt modersmål. 1 % är inte mycket... Och tanken på hur mycket, eller snarare hur lite, land som är deras idag jämfört med tidigare. Är det en tiondel?
Ibland önksar jag nästan att dom kunde leva som förut, men jag inser ju att det inte skulle gå idag. Men dom är inte som oss, och borde egentligen inte behöva vara det heller tycker jag..

Gällivare

I fredags åkte vi till Gällivare med K, hennes dotter och en kompis till henne.Stannade aldrig så vi kom dit ganska fort ändå. Vi kom fram vid 9 eller nåt sånt tror jag. Bytte kläder och så gick vi till öltältet som fanns vid torget. Ett band som heter Just 4 fun spelade. Dom var bra och det var en del låtar man både tyckte om och kände igen, men inget jag vill dansa till. Men B drog iväg mig en gång i alla fall, fast särskilt entusiastisk såg jag knappast ut. Men jag vet inte om jag var sås ugene gentligen på att gå ut, och så började jag bli trött. Dom spelade I doon´t want to be (Gavin DeGraw), och sjöng lite fel på några ställen vad jag och syrran hörde. Sen var det nån annan låt också vi tyckte lät lite fel. Men det är väl sånt som händer... fast man stör sig ju lite på det ändå.
I lördags for vi till Sandviken och badade. Det var nån som skulle hängflyga efter en båt, men han drog sig ur, han vågade inte. Men det skulle inte jag heller ha gjort, så jag klandrar honom inte! :) En annan kille hängföygde istället. Det är säkert ganska häftigt när väl är uppe i luften, men jag skulle inte våga ta mig dit. Tyvärr drog molnen ihop sig, och det började åska och så började det droppa lite i regn när vi for, så vi var bara där i 2 timmar eller nåt. Badade aldrig heller för det var så kallt i vattnet tyckte jag.
På kvällen hade vi tänkt grilla men det blev att gå på indiska restaurangen istället. Dottern till en av C:s vänner kom också dit och sen gick jag med henne till en fest, Syrran följde inte med för hn mådde inte riktigt bra. Jag och S var på festen en liten stund sen gick vi till öltältet och var där en stund och sen gick vi till puben fast det egentligen inte löntes för dom stängde snart och så var det jättemycket folk så vi skulle ändå inte ha kommit in.
På två dagar drack jag mer än vad jag annars gör på ett år, eller kanske snarare två... Ett glas cider, en klunk starköl, en klunk rödvin och så lite cider igen. Cidern var okej, men varken rödvin eller öl tycker jag om, det har jag smakat förut och faller mig helt enkelt inte i smaken.
Igår gick vi på stan en stund, provade lite lotter men jag vann inget. Men C och syrran vann varsin toblerone. Och nu har syrran ätit upp den så jag fick inte smaka... :) Skulle åka karusell med S men hon kom till stan så pass sent så det blev inte.
Igår blev det dock att grilla innan vi for hem igen. Köttet var lite för mycket grillat, i alla fall på ytan, men det gick äta i alla fall :) Provade majskolv igen också, och det var ganska gott, godare emd lite salt på. Så vi får väl köpa den nån gång när vi ska grilla. Tyckte inte riktigt om det när jag åt det för några år sen, men nu gick det bra :)
Bilfärden hem stannade vi bara en gång så det tog inte så jättelång tid heller. Skönt att vara hemma igen, även om det är kul att åka bort. Men borta bra, hemma bäst :)

En P.P

I söndags var jag med en kopmpis till Klutmark när hon skulle till sin sköthäst. Och så fick jag hälsa på en ung herre vid som kallas P.P. !0 år och verkar jättetrevlig. Ska börja pyssla med han. Jättefin häst tycker jag, och verkar vara en häst man kan lära känna. I torsdags var jag och fick prova rida han. Hon som äger han följde med en vända i skogen och så fick jag rida lite själv och trava. Då hade han inte så jättemycket fart, så det var ganska härlig trav, inte det där jättelånga steget. Ska dit nån gång till veckan, det blir kul. ska bli kul att pyssla med nån igen. Har saknat det.

Smälter!

Har varit så varmt idag! Jobbigt att jobba var det, man smälte ju mer eller mindre ibland. Men så var det också 30-32 grader, så det var ju inte så konstigt. Solen var i moln ett tag och det var så skönt. Blev inte riktigt lika varmt då. Tur man inte behöver stressa när man städar trappor. Inte på det här stället i alla fall.
Var riktigt sugen på att bada, men vi åker bort på fredag och så kanske jag ska prova rida en häst i veckan, så jag var hem och packade lite och kände inte riktigt att jag hade tid för att åka och bada. Men vi får hopaps på bra väder i helgen så man kan bada då.
Bara det inte är så fruktansvärt varmt fram till dess!

Never give up

Såg Seabiscuit i fredags. Fast jag såg Numbers samtidigt, och skrev dagbok också :) så man hängde väl inte med så där jättebra i nåt av det ett tag.. Men filmen var ganska bra i alla fall. kanske man skulle se den nån mer gång, och verkligen se den.
Att man inte ger upp efter en sån där olycka, där läkaren säger at than inte ska rida igen... Och hästen som inte ska gå på löp mer. Och så blir det så där, dom kommer verkligen tillbaka våda två och så vinner dom.
Fick mig att tänka på Vilda hjärtan kan inte krossas. Tycker det är en riktigt bra film. Och där beundrar jag verkligen Sonora som det handlar om. Har för mig att den är verklighetsbaserad. Men att bli blind och ändå kämpa för att kunna rida igen och hoppa från såna där torn. Jag skulle ge upp. Det är jag nästan säker på. Det skulle vara en för står motgång för mig..

Diggiloo

Var på Diggiloo igår. Det var på Folkparken. Massa folk var det, men det var ju som en personalfest typ för kommunen egentligen, och det är ju rätt många som jobbar för kommunen, men det var säkert en del andra också. Vi hade ju tex fått ta grannens biljetter, för dom skulle inte gå.
Det var riktigt bra. Tomas Pettersson var riktigt rolig i sina komikerinslag.Magnus Bäcklund sjöng bra som vanligt, och som jag hoppats på sjöng han lite av sin schlagerlåt. Jag tycker den är så bra och fattar inte att han inte fick mer poäng... Men det var ju då. Amy Diamond är verkligen bra för att vara så ung. Hon kommer bli jättebra när hon blir äldre.
Lyssnade på Krutov innan Diggiloo började. Hade funderat på att göra det efters howen också, eftersom dom skulle spela igen då, men det blev så att vi for. Men dom är väldigt bra, jag gillar dom. Dom borde köra eget material iställe för bara covers egentligen. Det skulle bli jättebra. Passade på att sitta när vi lyssnade på dom, och det var bra, för sen satt man ju inte på några timmar. Fick inte så farligt ont i fötterna ändå, men det kändes ju... Och ryggen fick man ju också lite ont i. Men det var en rolig kväll.

When is it my turn?

Sov ensam hos syrran i söndags för hon mådde inte riktigt bra så hon stannade hemma hos våra föräldrar. Precis som jag trodde gick det jättedåligt att somna, fast jag ett tag trodde att det skulle gå ganska bra. Har ju sovit där ensam förut, men då har man ju oftast varit ut så då har man bara gått och lagt sig på en gång, och varit ganska trött. Men jag tycker inte om att sova när jag är ensam hemma. Ändå, när jag tänker på lägenhet eller hus, tänker jag att jag bor själv. Tänker jag på att om några år kanske ha en hund eller två, och i bästa fall ett litet hus, bor jag ensam.
Men det är väl tyvärr så det kommer bli. Jag kommer leva ensam till nån gång. Har jag tur har jag väl hittat nån när jag är 45... Stora förhoppningar har man ju inte... Det går ju aldrig bra för mig. Jag vill hitta nån, eller jag vill hitta nån som hittar mig. Ska det vara så jäkla svårt? Blir det aldrig min tur nån gång?? Det verkar ju så lätt för typ alla andra, men inte för mig... Kan man inte få försöka nån gång i alla fall..? Men inte ens det får man.
Jag kommer väl leva ensam, en gammal nucka i en liten stuga med en massa hundar eller katter...För det är väl så man börjar tänka sig själv snart. Jag vill jättegärna ha nån, få uppleva kärlek och allt det där. Men jag kan bara inte se mig med nån. Men det är ju för att man aldrig får chansen heller...

Drömmar

Såg på Oprah idag under eftermiddagsrasten. Tim McGraw och Faith Hill var med. Det var ganska roligt att se. Bland annat skulle dom laga mat och det var riktigt kul, var en del roliga saker som sas, men som egentligen inte var tänkt.
Blev sugen på att sjunga igen. Jag vill också. Och mycket annat. Har så många drömmar som aldrig kommer slå in. Få ge ut böcker, att nån bok blir film och att man kanske själv får vara med. Få spela in en skiva.... Vad ska man annars med alla låttexter till, jag vill ju sjunga dom själv, inte att nån annan ska göra det...
Men det är väl bara att drömma vidare. Böckerna försöker jag ju få att hända i alla fall..... Sen är det bara att hoppas att det händer nåt..

Helg

Varit på pubrunda under helgen. Våran faster har varit ner med några kompisar och det blir ofta pubrunda när man är hos henne eller hon är här. Var och åt på O'learys. Eller dom åt och vi var bara där typ :) Ville som alltid när man är ute se en viss person, men icke. Det är ju inget ovanligt. Det händer ju inte alltför ofta, men nu när man börjat se han igen vill man ju göra det mer.

Var och badade i lördags. Andra gånger för i sommar typ. Det blåste och var inte så där jättevarmt så jag visste först inte om jag skulle följa med, men det gjorde jag ändå. Vi får tll Sjöbotten och där var det faktiskt riktigt skönt. Det var härligt att sola där, dock var det inte alls härligt i vattnet. Det var riktigt kallt, men jag doppade mig faktiskt en gång, allt utom huvudet :)

I söndags slog jag tårna i tröskeln när jag skulle till syrran, igår på jobbet vrickade jag foten, vilket jag gjorde idag också. Man känner sig ju som en annan klumpeduns... Men det händer ju inte alltför ofta i alla fall. Det bara klumpade ihop sig nu. Men nån gång ska man väl bryta foten istället för att bara vricka den...
Just det.. jag bråkade med sopar också...