Stalljour och travlektion

Hade stalljour i lördags. Hade visst varit lite kaos på morgonen hörde jag av K som jag hade med. läste en liten lapp som S hade skrivit också. Några hästar hade varit lösa och några grimskaft var sönderslitna. Hela stallgången var full av spån och hästbajs, så nog anade man att det varit lite aktivitet på morgonen när man kom dit. Gick rätt bra att mocka eftersom vi var 3 stycken, så vi hann sopa ordentligt också. Eller det var jag som sopade :p Var klar med mockning och sopning ganska tidigt så det blev att vi fyllde höpåsarna före lunch, så efter lunchkraften var det ju inget att göra. Inte ofta man är så uttråkad. Såg några som red, läste tidningar... Gick fram och tillbaka en hel del, men det blir ju lätt så när man inte har nåt att göra...
Var några stycken när vi skulle ta i hästarna så det gick hyfsat fort. Annars tar det ju en evighet när man bara är två. Det har jag rpovat på, fast då kom det några till efter en kvart, tjugo min som tur var.

Hade travlektion igår. Nu vet jag ju i alla fall vad det kostar. A trodde att jag skulle vara i lektionen efter mig, som förmodligen inte kommit lika långt, men då jag kört lite tidigare fick jag ju hoppa in i den här gruppen. Lite efter är man kanske, speciellt vad gäller selning, men så farligt efter är jag nog inte ändå. Tack vare att man kört en del.
Fick köra på tre volter kan man väl säga. Kom lite snett ibland och körde på konerna, men ibland höll jag ut ganska bra ändå. Det gäller ju att känna av när man ska svänga, sen ville väl ponnyn gena lite ibland också tror jag. Men det fixar sig ju, är ju abra att träna lite på. Och jag har ju mest kört på raksträckor och sen vänt och kört tillbaka. Tex när jag fick köra travträning en gång när jag skötte F:s häst och fick köra en annan som stod i det stallet.

Blir ltie förvånad ibland att folk känner igen en och kommer ihåg vad man heter, och inte tror att man är syrran, men hon har ju inte varit där på ett antal år.... Som K igår. Har inte sett henne så mycket dom senaste åren och det är länge sen jag hade henne som ridlärare. Att G komemr ihåg en är väl kanske inte så konstigt, för henne ser man ju varje onsdag typ. Nu har jag ju varit där i nsätan 17 år, så på ett sätt är det ju ändå konstigt om dom inte komme rihåg en. Och folk borde ju känna till en till utseendet åtminstone.. Men det är lite kul att dom fortfarande kommer ihåg vad man heter...

Ishotellet

For till Gällivare i fredags och hälsade på våran faster. Fick med mig en halv garderob, nja, men nästan :) utan att ens ha gått i en affär. Fick köpa av henne en tröja och så fick jag en till tröja, en klänning och et tpar byxor. Pluss lite bestick och nån typ av tyg underlägg eller nåt.  Så det var inte helt fel :)
På söndagen for vi till Ishotellet, och det får vi göra om nån gång. På utsidan var det inte särskilt märkvärdigt, men på insidan var det jättesnyggt och mycket att se. En del rum var jättefina och mysiga, och i pelarsalen hade dom en snygg kristallkrona i is. Tyvärr kan man ju inte ta kort på allt... :) Vi gick först en guidad tur och sen gick vi själva. Och det var bra, för man vi såg ju ändå inte allt. Alla rum vill man väl kanske inte gå in i, för en del liknar väl säkert varandra, men det var som sagt mycket att se. Och dom ändrar ju insidan varje år, så det ska nog bli att fara dit nån mer gång och se hur det ser ut. Det var i alla fall helt klart 120 kr, eller vad det nu var det kostade.
Som vanligt var i ut en sväng på lördagkvällen. Det är som en tradition typ. fast vi gör ju det när vårna faster kommer hit också. Har nog mer eller mindre alltid gjort också.. gick ju pubrunda när vi var 7 och hälsade på henne :)
Tyvärr for vi ganska tidigt på söndagen för dom ringde på lördagen och ville att jag skulle jobba. Ändrade mig lite sen, men samtidigt vill man ju jobba det man får... Men ibland måste man ju säga nej... Som tur är blir det ju inte så ofta..

Häst-kurs och "drömmar"

Hade min första riktiga travlektion igår. Fick köra Ossika och det gick riktigt bra, även om hon galopperade ibland. Det kanske blir kusk av mig också :) Om jag sen hinner ta licens innan jaf fykker25 är ju en annan sak. Om man ens kommit så långt då. Det beror kanske lite på P också, hur hon tycker man kör och så. Sen vet jag inte om det finns nåt minimum innan man tar licens, men det hade ju varit kul att prova köra ett lopp. Även om det bara är ett provlopp för skojs skull under en körlektion eller nåt.

Hittat en kurs som jag kanske ska gå. Vill bara veta lite om den först. Hästmassage heter kursen, men det var lite blandat faktiskt. Lite horsemanship, anatomi, strechning... Känns som ett steg på vägen till min dröm, som ändå aldrig kommer slå in, som alla andra drömmar... Men jag skulle vilja ha en stor gård med en massa hästar, som på ett eller annat sätt behöver hjälp, trasiga hästar, misshandlade hästar.... Som i Heartland-serien. Får se om det kommit nån ny bok så får man drömma sig bort lite... Inte direkt i min målgrupp men... Ska man läsa hästböcker kan man ändå inte läsa "vuxenböcker".

Vad jag börjar längta efter en häst jag får kontakt med igen... Min nya sköthäst/medryttarehäst,vad man nu ska kalla det, är fin att rida och så där, och det är en trevlig häst, och det är ju roligt att ha en häst att pyssla med på fritiden. Men det är inte som med P.P, och defintivt inte med Alexia... Kanske en mellanhäst som M sa, men tydligen ska man ju bara hitta en häst som man verkligen funkar med, och då har jag ju redan hittat henne, och förlorade henne inom loppet av typ 3 månader eller vad det nu var.... Men hur ska man hitta den där hästen då? Känner för lite hästmänniskor, och för lite hästmänniskor känner mig... Skulle nog få leta egen häst för att hitta nån häst man verkligen passar med igen, men  dom pengarna har jag inte... Förhoppningsvis kommer dom nån gång...
Trasiga hästar hitåt, eller nervösa eller nåt... Det är ju dom jag passar bäst med. Tyvärr träffar jag ju inte så många såna men....

Hästdrömmar

Läser böcker om galopp då jag håller på att skiva min egen historia. Också fått svar på en del frågor på Buke, så jag har lite att gå efter, och känner att jag kan börja komma igång lite. Men vi får ju se om jag skriver så mycket som jag skulle vilja.
En sak som är med i alla böckerna, och många andra hästböcker också för den delen, är att nån häst alltid passar extra bra med nån person. Och jag vill så gärna ha det igen. Alexia är den första hästen jag kännt det med, och jag hoppas verkligen att jag får uppleva det igen. Men för det måste jag nog ha egen häst, och det lär väl inte hända förrän jag är 40 eller nåt. Om jag bara haft ett fast jobb kanske jag kunant ta ett lån och köpa häst, men nu går ju inte ens det. Fast egentligen vill jag inte ta nåt lån om jag inte måste.
Det är bara så synd att man är så anonym som ryttare, bara för att jag bara tävlat en gång..  Och känner så lite hästmänniskor. Även om typ alla ridlärare och dom flesta andra på stallet vet vem jag är, och hur jag rider, i alla fall ridlärarna, då jag haft dom flesta nån gång, så vet dom ju ändå inte hur jag är egentligen. Om det kom en nervös eller lite knepig häst dit skulle dom ju inte tänka på att be mig om hjälp. Först skulle det ju vara ridlärarna, sen säkert nån ur tävlingsgrupperna eller nåt, om det var en lektionshäst.. Tur att man fått prova en gång i alla fall, så man inte behöver inbilla sig att man kan längre. Men det var ju en privathäst, en bra bit från stallet, så det vet ju ingen om...
Men nu när man ska börja med trav kanske man märks lite mer i alla fall.
Men jag hoppas jag hittar en häst jag verkligen passar med igen. Men då skulle man få hålla på mer med privata hästar...