Step 1

Permanentade om håret idag. Blev lite större lockar faktiskt. Hoppas det hållr i sig. Just nu ser det rätt bra ut i alla fall, även om det är lite bättre på vänster sida än höger. Som vanligt. Måste ha mer nött hår eller nåt på höger sida.

Va en liten sväng på stan efter det eftersom jag skulle på Start för rådgivning typ en och en halv timme efter det.
Det var riktigt bra, eller det kommer bli bra iaf. Min rådgivare var riktigt bra och väldigt trevlig och tycker det här ska bli spännande. Och det det är väldigt bra att jag jobbat ihop pengar själv för att kunna gå utbildningen. Och så tyckte hon att jag hade ett bra namn :) Pappa tyckte tidigare att det var bra men inte sa nåt om det jag gör, och det gör det ju inte, men jag komemr ju ha Fysioterapeut för häst under, och då förstår man ju. Men han har väl inte riktigt gillat det ändå. Men det är det enda namn jag kommit på och det är det jag vill ha. Min rådgivare tyckte jag skulle ringa till Bolagsverket och fråga om man kan få det prövat nu och registrerat sen så är det klart när jag ska starta på allvar. Men inte göra det nu typ, och inte skaffa F-skatt sedel, för då ha rjag företag nu och kan itne få starta eget-bidrag. Inte för att jag kommer få mycket pengar om jag får bidrag, men som hon sa är det ju i alla fall lite pengar...
Det känns som det är ganska mycket att tänka på, men mycket gör man ju ändå under tiden, när man har startat. Att komma igång tror jag egentligen inte är så krångligt även om det kanske verkar så. men det är ju en del saker at tkolla upp, tex vad en revisor kostar. För det kan ju vara bra att ha, speciellt i början. Men jag vill ändå lära mig lite om bokföring, så jag vet det grundläggande i alla fall. Men det kommer nog det också.
Nu ska jag snart börja göra lite reklam om mig iaf, så alla som känner mig och har häst eller känner nån som har häst, tipsa om mig! :)

Häst eller hund...

JObbade idag. Idag bar jag i alla fall förberedd på att jobba hela dagen, igår bara 3 timmar, men det blev ju då liite längre, typ 4.5 timmar... Jaja...
Skulle bära ut ny lasagne, och M sa nåt om att annars kunde han ta den så jag inte skule förstöra ryggen eller vad det nu var... När han nu började bry sig om min rygg! :) Besticklådan är ju något tyngre än ett bleck med lasagne.

KOllade på anonnser om valpar idag. K och J ska köpa hund och ska kolla på en valp i helgen. Det blir nog spännande för dom :) Jag vill också ha hund! Men jag ha rju bestmt mig för häst... :) Och jag har ju ändrat mig fram och tillbaja flera gånger.. Nu har jag ju bestämt mig för häst, men jag ska nog hinna ändra mig någa gånger innan det verkligen blir.. Och hund kan jag ju köpa sen. För hund ska jag ha.. Men jag har velat ha häst så länge, och när jag nu då faktiskt har chansen vil jag ju inte vänta flera år på att kanske kunna köpa häst... Och hund kommer jag kunna köpa sen ändå, det är jag säker på. Det är ju många som har häst och hund samtidigt, och jobbar heltid eller nåt. Och hunden kan jag ju ta med mig när jag åker till en kund :)
Ska ha båda två, bara se vad jag skaffar först :)

Lite om körning

Idag träffades vi ganska tidigt, typ kvart över ( hos U och åkte till Sexdrega, dr vi träffade en karl som hetter Lars-Åke Johansson son har hållit på med hästar länge, mest körning verkar det som, men lite ridning också, Han brukar hålla lite kurser och sånt. Hade säkert varit roligt och intressant att vara på en kurs, men det blir ju dock liiite långt för mig som bor så långt upp i landet... Det är ju nog långt till Kvänum.
I alla fall visade han oss lite om körning, hur en sele skulle ligga och lite sånt. Vad man ska tänka på när man ska börja köra in, tex att vara försiktig när man ska lära en häst att flytta sig åt sidan, eftersom den redan är så känslig, Vi fick prova harva också, tror dom flesta av oss gjorde det. Såg faktskt ganska roligt ut.
Det var väldigt itnressant även om man ju visste lite om en del saker, men man lär sig ju alltid mer, och även om man skulle ha vetat allt redan, så ahde det ändå varit väldigt intressant. Jag hade gärna haft en till sån där dag. Det blev som så hastigt nu. Hade gärna fått se hästarna i arbete lite mer. Han spände för en häst och så fick vi se hur det såg ut när den backar på plant underlag, men också i backe. Ganska fränt faktiskt att se hur mycket en häst trampar under sig när den backar i uppförsbacke. Hästen satte hovarna liksom mitt under sig. Men det såg ändå inte så ansträngande ut. Men han är ju förmodligen van att dra mycket tyngre. Jag hade gärna fått se lite typ arbete i skogen också. Det hade varit intressnat.
Blev inte så mycket skrivet idag, men lite blir det ju alltid, och man tar ju med sig saker från det ändå, som man ändå kommer ihåg. Vissa saker var ju bara sånt som är bra att tänka på, och som man ju kanske inte behöver skriva ner för att komma ihåg. Lite blev det ju då som sagt ändå, och jag satte mig nån timme och renskrev det emsta. Har väl en sida kvar, men det tar jag nog imorrn. Blev så sent jag satte mig så jag orkade inte riktigt. Men jag skrev nästan allt sen tittade jag lite på skellettet också, metacarpalen och hoven. Har inte kolalt så mycket på hoven, så dom delarna sitter inte. Men det har blivit mest muskler och ligament senaste veckorna, eftersom man masserat lite. Men skellettet måste jag ju gå tillbaka och kolla på. Det måste man ju göra på allt ända tills man kan det, och säkert då också, för att repetera och så.
Imorrn ska vi ha lite teori före lunch, så då blir det säkert nåt litet prov eller två, och så får man försöka ta dom frågor man har. Brukar ju dock glömma bort dom, men ska försöka komma ihåg dom den här gången. Annars får man väl maila dom sen, som S hade gjort. Har aldrig gjort det faktskt, ävn om man ju funderat på en del saker ibland.
På eftermiddagen ska vi massera lite, så man får väl hoppa att man börjar få klm på det mesta, och att man inte gör fel.
Sen blir det lite hovslageri på torsdag, vilket jag tycker kommer bli väldigt intressant, för jag kan typ ingenting om det. Och så lite teori igen på fredagen. Och sen hem igen... Och så måste man ju vänta så länge innan man får åka... Hoppas tåget är i tid igen... Men det lev ju tredje gången gilt förra gången, så det kanske börjar om igen...

Fick sms av J igår.. Hon undrade om jag kunde jobba idag.... Kan ju inte ha kollat på schemat, det står ju at tjag är borta i veckan.. Så det blir lite svårt att jobba då...

Fick samtal från Start idag, Ska komam dit den 20 maj och få lite rådgivning, så det lbir bra, då kan man börja lite så smått.

Sadelutprovning

Bara för att vi fick åka hem i tid förra gången så var tåget försenat när vi skulle åka i lördags. Först var det en halvtimme försenat, sen blev det 45 minuter. Jätteroligt... Men dom körde i alla fall ikapp så vi kom i tid tll Falköping, det är ju alltid nåt..
Jättefint här eftersom det ju inte när nån snö, men det har det ju abra vari vid ett tillfälle när vi varit här. Men det är grönt och varmt och så. Men vi börjar ju f lite av det hemma ocks så det gör inte lika mycket. Det är inte lika jobbigt att komma hem till all snö nu, eftersom det inte är nån snä kvar nästan :)
Igår tog vi det bara lugnt när vi kom fram, jag tog inte ens fram datorn fast jag funderat på det. Det blev idag istället.
Idag had vi om sadelprovning. Jag kan ingenting om sadlar så det är typ en jungel för mig. Men nu har man ju lärt sig lite och lite visste manju ändå sen tidigare, även om vi haft väldigt lite om sadel på teorin. Vi fick lära oss att se om sadeln ligger rätt för några år sen, men det var väl typ allt. Först hade vi några timmars teori på förmiddagen, sen hade vi praktiskt på eftermiddagen där vi var i stallet och fick prova olika sadlar på två hästar och se om dom låg bra och så där. Så nu kan man ju iaf säga lite om sadeln när man kommer till en kund, även om man inte kan så mycket. Men man kan ju ia se om den ligger helt fel och så. Sen kan man ju säkert få gå nån kurs för några dagar eller så för att lära sig lite mer. Men för att det ska bli rikigt rätt måste man ju ta dit en sadelutprovare.
Imorrn ska vi fara iväg till nånhästgubbe som hållerpå med nordsvenskar och skogskörning typ. Och få veta lite om körning och selning och sånt typ. Kommer också bli väldigt intressant. Och så kanske vi får köra lite. Det blir ju kul i så fall. Det är ju kul att köra, och prova lite skogskörning hade ju inte varit helt fel.
Känns som det blir en ganska intensiv vecka det här, men det kommer bli bra också. Man kommer få skriva en jäkla massa, men nr har vi inte gjort det? Det gör vi ju alltid, om man inte masserar.... Hoppas vi har det nån dag också så man kan rätta till små fel man säkert gjort när man amsserat hemma.